Tenneltunet Spiseri

Naturligvis

Spiseriet er i fjøset, og her har vi skapt en storstue som tar deg tilbake til gamle dager. Alle møblene er i historisk stil med håndskjærte detaljer, og vi har skaffet en stor sofa som har stått på en herregård i Sverige. Å beholde gårdstradisjonene er det som ligger vårt hjertet nærmest, og vi jobber for å gjøre alt så autentisk som mulig. Det vil bli lagt mye sjel i spiseriet. Vi ønsker at det skal være hjemmekoselig og at alle føler seg velkommen når de kommer inn.

Vi har et godkjent produksjonskjøkken, hvorl vi bla.a. produsere deilig, hjemmelaget fiskepudding fra den lokale fjorden og rabarbrasaft fra rabarbraåkeren rett utenfor vinduet.

Maten

Maten som blir servert vil alltid være kortreist og lokal. Er vi ute på tur og finner noe deilig sopp eller ville vekster, tar vi det med oss hjem og bruker det i dagens servering. Nærhet til naturen og kortreist, lokal mat er stikkord for rettene som blir tilberedt. Vi serverer retter som hjortegryte, ostetallerken, spekemat, frilandsgris, villaks og grønnsaker. Rett og slett smaker fra Orkland. I tillegg til dette har vi laget vår helt egen signaturrett - fiskepudding! Denne har vi brukt mye tid på, og vi lover at den kommer til å smake. Fiskepuddingen vil både bli servert fersk i spiseriet, og solgt frossen så du kan varme den opp hjemme. Vi har regelmessig afternoon tea arrangement og middags-servering.

Vi jobber også med å tilby en helgepose. Posen vil bestå av lokale ingredienser til en serveringsklar middag. Da er det bare å komme innom og kjøpe meg seg posen, så har du deilig, hjemmelaget mat og drikke på hytta. Vi har også planer om å gjøre om låven til et stort selskapslokale, hvor man kan ha store arrangementer som bryllup og konfirmasjoner. Konseptet vårt er stadig under utvikling og vi har mange spennende planer for fremtiden. Følg gjerne med!