Om oss

Velkommen til oss på Tenneltunet Spiseri og Glamping. Vi holder til på en bondegård på Lensvik i Orkland kommune, ca. 1 times kjøring fra Trondheim.
Eier Lene Lysklett som serverer til dekket bord

Vår historie

Før vi kjøpte gården hadde den vært ubebodd i over 20 år. Nå arbeider vi med å restaurere gården for å begynne med gårdsturisme. Her skal vi tilby luksuriøse overnattingsmuligheter og et autentisk spiseri. På gården har vi både skog, dyrka mark og utsikt over Trondheimsfjorden. Vi har også jaktrettigheter, fiskerettigheter og laksenot. Her hos oss høstes alt fra naturen i nærområdet, og vi bruker kun egne og lokale produkter til matlaging.

Overnatting

På Tenneltunet kan du bo tett på naturen i spektakulære omgivelser, uten å måtte gi avkall på luksus som seng og dyne. Vi har en flott gapahuk i et skogsområde med utsikt over fjorden. For øyeblikket har vi kun en prototype på gapahuken, men vi skal få flere etterhvert. Det er også mulighet for å overnatte i både telt og hengekøyer. Parkeringsplassen er bare 60 meter unna, og det er en sti gjennom skogen inn til området. Hvis du fortsetter 300 meter gjennom skogen kommer du til gården. Forlat byens kjas og mas og kom deg ut i naturen, uten å måtte gi avkall på komfort som et hjemmelaget måltid og en varm dusj (etterhvert).
Bilde av glamping på Tenneltunet
Dekket bord og tente lys på Tenneltunet Spiseri

Spiseri

Spiseriet er i fjøset, og her ønsker vi å skape en storstue som tar deg tilbake til gamle dager. Alle møblene er i rokokkostil og vi har en stor sofa som har stått på en herregård i Sverige. Å beholde gårdstradisjonene er det som ligger vårt hjertet nærmest, og vi jobber for å gjøre alt så autentisk som mulig. Christian Thams er en person som har gjort seg bemerka i regionen. Han overtok store skogseiendommer, skogsfabrikker og produserte ferdighus. Han tok meg seg mye av dette tilbake til Orkanger, og bygde både herregårder og hus i området. Christian Thams var også en aktiv jeger og fostra opp en hjortestamme i Sognlia. Dette er den samme hjortestammen vi jakter på i dag. Vi her på Tenneltunet ønsker å videreføre Thams ånd. Alt skal være autentisk og nært. Derfor har vi håndskjærte  møbler. Vårt spiseri skal være mer enn en café eller restaurant, det skal være noe helt ekte.